Ráda bych o tomhle
cukroví řekla, že je bezlepkové, nicméně použila jsem lepkovou ovesnou mouku.
No tak aspoň skorobezlepkové. ;)
Ingredience:
100 g ovesné mouky
100 g čirokové mouky
100 g pohankové
mouky
90 g březového cukru
(rozemletého na moučku)
200 g Ghí
(přepuštěného másla)
1 vejce
1 lžička guarové
gumy
Postup:
Nejprve smícháme
dohromady všechny sypké ingredience, pak přidáme máslo a vejce a vypracujeme
těsto, které necháme hodinu odležet v lednici.
Těsto pak po částech
napěchujeme do strojku, ze kterého tlačíme požadované tvary na vymazaný plech.
Pečeme v troubě
vyhřáté na 150°C zhruba 15 minut.
Cukroví můžete slepit oblíbeným krémem nebo marmeládou. :)
Žádné komentáře:
Okomentovat