sobota 24. prosince 2016

Houbový kuba



Ingredience:
500 g ječných krup
Hrst sušených hub
250 g hlívy ústřičné
1 cibule
2-3 stroužky česneku
2 lžíce přepuštěného másla
Sůl
Pepř
Majoránka


Postup:
Kroupy spaříme horkou vodou, přendáme do většího kastrolu, zalijeme cca dvojnásobkem vody, přihodíme sušené houby, trošku majoránky, osolíme a vaříme dokud se veškerá voda nevypaří, asi 20 minut.

Mezitím si vedle na hlubší pánvi orestujeme nakrájenou cibuli na přepuštěném másle. Když je cibulka dozlatova, přidáme hlívu ústřičnou a po chvíli vmícháme i uvařené kroupy. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme majoránku a utřený česnek. Promícháme a necháme ještě krátce prohřát na pánvi.

Kubu můžeme servírovat již teď, anebo směs vložit do menší vymazané formy (nebo stačí vyložit pečícím papírem) a péct na 180°C cca 30 minut. Po 20 minutách ještě odklopíme horní víko a necháme dopéct bez něj, aby byl povrch krásně křupavý.

Žádné komentáře:

Okomentovat