neděle 18. prosince 2016

Piškotové cukroví

Poprvé jsem tohle cukroví ochutnala u mojí kamarádky Lucky z Moravy a zařadilo se mezi moje nejoblíbenější druhy. A aby odpovídalo mým zdravým stravovacím návykům rozhodla jsem se udělat si i domácí piškoty - inspirací mi byl tento recept a jeho zdravější verzi najdete níže.

Samotné cukroví je jednoduché. Je to kolečko banánu mezi dvěma piškoty, napíchnuté na párátku a namáčené v čokoládové polevě, skladuje se v chladu, ale většinou moc dlouho nevydrží. :)




Na čokoládovou polevu jsem společně rozpustila 75 g másla, 3 lžíce kokosového oleje a 150 g 70% čokolády.




...A teď už recept na piškoty :)


Ingredience (cca na 60 piškotů):

2 vejce (žloutky, bílky zvlášť)
50 g cukru krystal (použila jsem 15 g kokosového a 35 g březového cukru)
70 g mouky (já dala 30 g ovesné, 20 g čirokové a 20 g pohankové mouky)

Postup:

Žloutky utřeme s kokosovým a polovinou březového cukru do pěny. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, poté postupně za stálého šlehání přisypáváme zbytek březového cukru. Hmota by měla být tuhá a lesklá.
Sníh vmícháme do žloutkové pěny a zároveň přidáváme i mouku. Opatrně zpracujeme do těsta.

Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem tvoříme menší kolečka - piškoty. Než je vložíme do trouby, necháme je cca 10 minut zaschnout. Pečeme na 170°C cca 10 - 12 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat