Ingredience:
100 g jáhel
Kostra kuřete (v
týdnu jsme měli kuře, tak jsem využila to, co z něj po obrání zbylo včetně
trochy masa)
2 střední mrkve
1/3 květáku (ideálně
lze použít samozřejmě kořenovou zeleninu jako petržel, celer)
1 litr vody
Sůl
Pepř
Lístky petržele
Postup:
Nejprve 3x spaříme
jáhly (přelijeme horkou vodou), abychom se zbavili jejich typicky nahořklé
chuti. Poté je přendáme do většího kastrolu, zalijeme dvojnásobkem vody,
osolíme a vaříme cca 15 minut, dokud se voda nevypaří. Po vypaření vody přidáme
nadrobno nakrájenou mrkev, květák, dále kuřecí kostru a zalijeme asi litrem
vody. Vaříme do změknutí zeleniny, což trvá 20-30 minut. Na závěr dochutíme
solí a pepřem a přidáme lístky petrželky.
V zimě vývar krásně
prohřeje a kdo nemá rád na štědrovečerní večeři rybí polévku, může ji nahradit
právě vývarem. :)
Žádné komentáře:
Okomentovat