čtvrtek 22. prosince 2016

Kuřecí vývar aneb jak zužitkovat zbytek kuřete

Ingredience:
100 g jáhel
Kostra kuřete (v týdnu jsme měli kuře, tak jsem využila to, co z něj po obrání zbylo včetně trochy masa)
2 střední mrkve
1/3 květáku (ideálně lze použít samozřejmě kořenovou zeleninu jako petržel, celer)
1 litr vody
Sůl
Pepř
Lístky petržele


Postup:
Nejprve 3x spaříme jáhly (přelijeme horkou vodou), abychom se zbavili jejich typicky nahořklé chuti. Poté je přendáme do většího kastrolu, zalijeme dvojnásobkem vody, osolíme a vaříme cca 15 minut, dokud se voda nevypaří. Po vypaření vody přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, květák, dále kuřecí kostru a zalijeme asi litrem vody. Vaříme do změknutí zeleniny, což trvá 20-30 minut. Na závěr dochutíme solí a pepřem a přidáme lístky petrželky.


V zimě vývar krásně prohřeje a kdo nemá rád na štědrovečerní večeři rybí polévku, může ji nahradit právě vývarem. :)


Žádné komentáře:

Okomentovat