Ingredience:
1 menší květák
1 cibule
Olivový olej
Zakysaná smetana (1
kelímek)
Citrónová šťáva (cca
z půlky citrónu)
Majoránka
Kari
Sůl
Pepř
Postup:
Květák rozebereme na
růžičky, omyjeme a nakrájíme na menší kousky, můžete i rozmixovat (já svůj
mixér přes Vánoce odrovnala). Vložíme do hrnce s vodou, osolíme, přidáme
majoránku a vaříme cca 20 minut (podobně jako rýži). Poté vodu slijeme a květák
necháme chvíli odstát.
Mezitím si na hlubší
pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme
uvařený květák, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme kari. Promícháme a po
chvíli dáme pryč z plamene a necháme lehce vychladnout.
Na závěr do směsi
vmícháme zakysanou smetanu, citrónovou šťávu a lžičku olivového oleje.
Květákový salát jsem
podávala s přírodními řízky. Některé jsem osolila a opepřila a na některé jsem
dala chilli koření.
Žádné komentáře:
Okomentovat