neděle 8. ledna 2017

Květákový salát s kari



Ingredience:
1 menší květák
1 cibule
Olivový olej
Zakysaná smetana (1 kelímek)
Citrónová šťáva (cca z půlky citrónu)
Majoránka
Kari
Sůl
Pepř

Postup:
Květák rozebereme na růžičky, omyjeme a nakrájíme na menší kousky, můžete i rozmixovat (já svůj mixér přes Vánoce odrovnala). Vložíme do hrnce s vodou, osolíme, přidáme majoránku a vaříme cca 20 minut (podobně jako rýži). Poté vodu slijeme a květák necháme chvíli odstát.

Mezitím si na hlubší pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme uvařený květák, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme kari. Promícháme a po chvíli dáme pryč z plamene a necháme lehce vychladnout.

Na závěr do směsi vmícháme zakysanou smetanu, citrónovou šťávu a lžičku olivového oleje.





Květákový salát jsem podávala s přírodními řízky. Některé jsem osolila a opepřila a na některé jsem dala chilli koření.




Žádné komentáře:

Okomentovat