Ingredience (na 2 záviny):
Těsto
- 250 g mouky (100 g rýžové, 80 g jáhelné, 50 g pohankové, 20 g žaludové)
- 250 g polotučného tvarohu
- 150 g změklého másla (ghí)
- 2 lžičky guarové gumy
- špetka soli
- 1 vejce
Náplň
- cca 7 středních jablek
- kokosový cukr
- skořice
- strouhanka z bezlepkových piškotů (nemusí být) --> recept na bezlepkové piškoty
- hrst nasekaných ořechů
+ 1 vejce na potření
Postup:
Nejprve si
připravíme těsto. Smícháme mouky a guarovou gumu, dále přidáme tvaroh, máslo
(dávám ho rozehřát cca na 40 vteřin do mikrovlnky, aby mělo tekutou
konzistenci, ale nebylo vařící), sůl, vejce. Vypracujeme hladké těsto - ze
začátku to bude obtížnější, bude se lepit a je potřeba ho pořádně hníst, dokud
to nepřestane a nebude hladké. Hotové těsto zabalíme do potravinové folie a
odložíme na 30 minut do lednice.
Mezitím si
připravíme náplň. Omytá jablka zbavíme jádřinců, oloupeme je a nastrouháme.
Přidáme skořici a cukr podle chuti (dávám cca 3 lžičky skořice a 4 lžíce cukru)
a vmícháme nasekané ořechy.
Vyndáme těsto z
lednice, rozdělíme ho na 2 části a každou část vyválíme na obdélník (při válení
jsem použila plát pečicího papíru, na něj jsem dala těsto a přes něj přehodila
potravinovou fólii, aby se nelepilo na váleček). Na polovinu obdélníku rozprostřeme
jablečnou směs (u jednoho štrůdlu jsem směs ještě posypala strouhankou z
bezlepkových piškotů, aby nasákla šťávu z jablek, není to však nutné). Polovinu
těsta s jablečnou náplní překryjeme druhou polovinou těsta bez náplně a
zahladíme okraje, aby se při pečení náplň nedostala ven. Takto připravené
štrůdly přeneseme na plech a ještě je potřeme vajíčkem. Pečeme v troubě na
180°C cca 40 minut.
Jako posypku jsem místo moučkového cukru použila sušený kokosový nápoj. :) |
The New Orleans Casino & Hotel - JSH
OdpovědětVymazatWelcome to 김해 출장마사지 the New 남원 출장샵 Orleans Casino & Hotel. Just 태백 출장샵 minutes away from 세종특별자치 출장안마 the French Quarter and Canal Street, New Orleans Casino & Hotel is home to two 사천 출장마사지