Ingredience:
Karbanátky
- 300 g červené čočky
- 1 mrkev
- 1 vejce
- 5 lžic pohankové mouky
- 3 stroužky česneku
- Sůl
- Kari
- Majoránka
Kaše
- 2 batáty
- 1 tuřín
- 50 g másla
- Sůl
- Mletý kmín
- Lístky petržele
- Menší cibule
Postup:
Červenou čočku
propláchneme ve studené vodě, poté slijeme a napustíme novou vodu, ve které
čočku povaříme cca 15 minut. Čočku během
vaření osolíme a přidáme majoránku. Po uvaření slijeme přebytečnou vodu a čočku
necháme vychladnout.
Po vychladnutí
přistrouháme mrkev, prolisujeme česnek, přidáme vejce, mouku, dochutíme kořením
a vše smícháme. Z hotové směsi tvoříme na plech vyložený pečícím papírem placky
(cca 15 placek; na 2 plechy). Pečeme 30 minut na 180°C.
Na přípravu kaše si
očistíme a na kostky nakrájíme batáty a tuřín. Společně vaříme v osolené vodě
do změknutí (cca 20 minut); do vody případně přidáme i kmín. Necháme
vychladnout, poté přidáme máslo a šťouchadlem na brambory rozmělníme, až
vznikne kaše (můžeme nechat trochu hrudky). Kaši dochutíme ještě petrželkou a
lehce osmaženou cibulkou. Podáváme společně s čočkovými karbanátky.
Žádné komentáře:
Okomentovat