neděle 19. února 2017

Čočkové karbanátky s kaší

Ingredience:
Karbanátky
  • 300 g červené čočky
  • 1 mrkev
  • 1 vejce
  • 5 lžic pohankové mouky
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl
  • Kari
  • Majoránka

Kaše
  • 2 batáty
  • 1 tuřín
  • 50 g másla
  • Sůl
  • Mletý kmín
  • Lístky petržele
  • Menší cibule

Postup:
Červenou čočku propláchneme ve studené vodě, poté slijeme a napustíme novou vodu, ve které čočku povaříme cca 15 minut.  Čočku během vaření osolíme a přidáme majoránku. Po uvaření slijeme přebytečnou vodu a čočku necháme vychladnout.
Po vychladnutí přistrouháme mrkev, prolisujeme česnek, přidáme vejce, mouku, dochutíme kořením a vše smícháme. Z hotové směsi tvoříme na plech vyložený pečícím papírem placky (cca 15 placek; na 2 plechy). Pečeme 30 minut na 180°C.

Na přípravu kaše si očistíme a na kostky nakrájíme batáty a tuřín. Společně vaříme v osolené vodě do změknutí (cca 20 minut); do vody případně přidáme i kmín. Necháme vychladnout, poté přidáme máslo a šťouchadlem na brambory rozmělníme, až vznikne kaše (můžeme nechat trochu hrudky). Kaši dochutíme ještě petrželkou a lehce osmaženou cibulkou. Podáváme společně s čočkovými karbanátky.


Žádné komentáře:

Okomentovat