pátek 17. února 2017

Čokopohanková buchta s malinami

K tomuto receptu mě inspirovala soutěž, kterou aktuálně pořádá obchodní řetězec Globus. Soutěž běží od 9.2. do 8.3.2017. Každý týden jsou vybrány 3 suroviny, které (mimo jiných) musí být použity v soutěžním receptu. Hlavní výhrou je pak nákup v hodnotě 10 000 Kč, tak proč to nezkusit! :) Věřím, že se také zapojíte a vymyslíte něco originálního! ;)



Ingredience:
  • Základ
300 g loupané pohanky
400 ml kokosového mléka
100 g bio 70% čokolády
6 lžic datlového sirupu
  • Náplň
750 g polotučného tvarohu
200 g zakysané smetany
100 g březového cukru
3 vejce
  • Na ozdobení
Mražené/čerstvé maliny (borůvky, jahody či jiné ovoce)


Postup:
Pohanku nejprve propláchneme ve studené vodě, poté slijeme a za občasného míchání povaříme s kokosovým mlékem (cca 10 minut) na hustou kaši. Přidáme datlový sirup a nalámanou čokoládu a vše pořádně mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Kaši rovnoměrně rozprostřeme na menší plech (velikost cca 20x30 cm) a před další úpravou necháme ještě chvíli vychladnout. Mezitím si připravíme tvarohový krém.

V míse společně utřeme vejce s cukrem, přidáme tvaroh a zakysanou smetanu a vše promícháme. Hotový krém navrstvíme na pohankový základ. Na závěr nahoru poklademe mražené maliny. Buchtu pečeme na 180°C cca 40 minut. Po vychladnutí můžeme porcovat.


Žádné komentáře:

Okomentovat