K tomuto receptu mě inspirovala soutěž, kterou aktuálně pořádá obchodní řetězec Globus. Soutěž běží od 9.2. do 8.3.2017. Každý týden jsou vybrány 3 suroviny, které (mimo jiných) musí být použity v soutěžním receptu. Hlavní výhrou je pak nákup v hodnotě 10 000 Kč, tak proč to nezkusit! :) Věřím, že se také zapojíte a vymyslíte něco originálního! ;)
Ingredience:
- Základ
300 g loupané
pohanky
400 ml kokosového
mléka
100 g bio 70%
čokolády
6 lžic datlového
sirupu
- Náplň
750 g polotučného
tvarohu
200 g zakysané
smetany
100 g březového
cukru
3 vejce
- Na ozdobení
Mražené/čerstvé
maliny (borůvky, jahody či jiné ovoce)
Postup:
Pohanku nejprve
propláchneme ve studené vodě, poté slijeme a za občasného míchání povaříme s
kokosovým mlékem (cca 10 minut) na hustou kaši. Přidáme datlový sirup a
nalámanou čokoládu a vše pořádně mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Kaši
rovnoměrně rozprostřeme na menší plech (velikost cca 20x30 cm) a před další
úpravou necháme ještě chvíli vychladnout. Mezitím si připravíme tvarohový krém.
V míse společně
utřeme vejce s cukrem, přidáme tvaroh a zakysanou smetanu a vše promícháme.
Hotový krém navrstvíme na pohankový základ. Na závěr nahoru poklademe mražené
maliny. Buchtu pečeme na 180°C cca 40 minut. Po vychladnutí můžeme porcovat.
Žádné komentáře:
Okomentovat