Ingredience:
Těsto
- 250 g bezlepkové mouky (120 g pohankové, 80 g rýžové, 50 g jáhelné)
- 125 g změklého másla
- 100 ml studené vody
- 1 lžička guarové gumy
- 1 vejce
- špetka soli
- oregano
Náplň
- 300 g červené čočky
- 100 g sušených rajčat
- 1 stroužky česneku
- 2 lžičky kari
- 1 lžička kurkumy
- špetka mletého zázvoru
- špetka soli
- šťáva z půlky citrónu
- 2 lžíce lněného oleje
- 1 balení měkkého kozího sýra
- 50 g slunečnicových semínek
Postup:
Nejprve si
připravíme bezlepkový korpus. Všechny mouky smícháme dohromady, přidáme
guarovou gumu, sůl, oregano, vejce, máslo (dávám ho na 30 sekund do mikrovlnky
lehce rozehřát), vodu a vše spojíme v těsto. Máslem si vymažeme kulatou formu
na koláče a těsto do ní rovnoměrně namačkáme. Dáme péct do trouby na 180°C cca
na 12 minut. Poté necháme korpus vychladnout a zatím si uděláme čočkovou náplň.
Čočku propláchneme,
přendáme do hrnce, zalijeme vodou 1 cm nad okraj čočky a vaříme, dokud se voda
nevypaří (cca 15 minut). Vodu nezapomeneme osolit, také přidáme kari, kurkumu a
zázvor. Po uvaření necháme vychladnout. Dále přidáme pokrájená sušená rajčata,
prolisovaný česnek, šťávu z citrónu a lněný olej. Vše zamícháme a směs
rozprostřeme na vychladnutý korpus. Nahoru poklademe kozí sýr a takto
připravený quiche dáme péct do trouby na 180°C cca na 30 minut. Po upečení
ještě posypeme na sucho opraženými slunečnicovými semínky.
Žádné komentáře:
Okomentovat