pondělí 27. února 2017

Bezlepkový quiche s červenou čočkou

Ingredience:
Těsto
  • 250 g bezlepkové mouky (120 g pohankové, 80 g rýžové, 50 g jáhelné)
  • 125 g změklého másla
  • 100 ml studené vody
  • 1 lžička guarové gumy
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • oregano

Náplň
  • 300 g červené čočky
  • 100 g sušených rajčat
  • 1 stroužky česneku
  • 2 lžičky kari
  • 1 lžička kurkumy
  • špetka mletého zázvoru
  • špetka soli
  • šťáva z půlky citrónu
  • 2 lžíce lněného oleje
  • 1 balení měkkého kozího sýra
  • 50 g slunečnicových semínek

Postup:

Nejprve si připravíme bezlepkový korpus. Všechny mouky smícháme dohromady, přidáme guarovou gumu, sůl, oregano, vejce, máslo (dávám ho na 30 sekund do mikrovlnky lehce rozehřát), vodu a vše spojíme v těsto. Máslem si vymažeme kulatou formu na koláče a těsto do ní rovnoměrně namačkáme. Dáme péct do trouby na 180°C cca na 12 minut. Poté necháme korpus vychladnout a zatím si uděláme čočkovou náplň.

Čočku propláchneme, přendáme do hrnce, zalijeme vodou 1 cm nad okraj čočky a vaříme, dokud se voda nevypaří (cca 15 minut). Vodu nezapomeneme osolit, také přidáme kari, kurkumu a zázvor. Po uvaření necháme vychladnout. Dále přidáme pokrájená sušená rajčata, prolisovaný česnek, šťávu z citrónu a lněný olej. Vše zamícháme a směs rozprostřeme na vychladnutý korpus. Nahoru poklademe kozí sýr a takto připravený quiche dáme péct do trouby na 180°C cca na 30 minut. Po upečení ještě posypeme na sucho opraženými slunečnicovými semínky.


Žádné komentáře:

Okomentovat