Ingredience:
Korpus
- 250 g bezlepkové mouky (80 g rýžové, 120 g pohankové, 50 g jáhelné)
- 125 g změklého másla
- 120 g jablečného pyré
- 1 vejce
- 1 lžička guarové gumy
Náplň
- 500 g mascarpone
- 250 g polotučného tvarohu
- 200 g zakysané smetany
- 5 lžic javorového sirupu
- šťáva a kůra z jednoho bio citrónu
Postup:
Všechny mouky
smícháme dohromady společně s guarovou gumou a dále s máslem, vejcem a
jablečným pyré a vypracujeme těsto. To pak vtlačíme do máslem vymazané formy na
cheesecake (aby se nám nelepilo na prsty, je lepší si navlhčit ruce vodou).
Korpus dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C cca na 12 minut. Poté necháme
vychladnout.
Na náplň smícháme
všechny ostatní ingredience. Krém rovnoměrně rozprostřeme na korpus a celé dáme
zapéct do trouby na 180°C na 30 minut. Před podáváním můžeme dozdobit kolečky
citrónu a lístky máty.
Žádné komentáře:
Okomentovat