čtvrtek 27. října 2016

Celerové hranolky s dýňovou majonézou

Ingredience:

Hranolky
  • 1 celer
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Kurkuma
  • Tymián

Dýňová majonéza
  • 1 dýně hokkaido
  • Sůl
  • Pepř
  • Šťáva z jednoho citrónu
  • 4 lžíce olivového oleje


Postup:

Celer očistíme a nakrájíme na hranolky, obalíme ve směsi oleje a koření (pořádně, nejlépe promíchat v nějaké uzavíratelné míse) a dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C na 30 - 40 minut. Během pečení párkrát promícháme.

Na majonézu si vydlabeme jednu dýni hokkaido (nemusí se loupat) a dáme vařit ve vodě na 15 minut. Poté rozmixujeme už bez vody a necháme lehce vychladnout. Dále přidáme citrónovou šťávu, olej, sůl, pepř a společně vyšleháme. To je vlastně vše, majonéza je úplně jednoduchá a hranolkům dodá skvělou chuť. : )


TIP: semínka z dýně nevyhazujte, ale přidejte je do trouby k hranolkům. Krásně se tam upraží, a pak s nimi můžete hranolky posypat. Pražená semínka chutnají skvěle, já se po nich mohla utlouct!


Žádné komentáře:

Okomentovat