Ingredience:
- 1 celer
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
- Kurkuma
- Tymián
Dýňová majonéza
- 1 dýně hokkaido
- Sůl
- Pepř
- Šťáva z jednoho citrónu
- 4 lžíce olivového oleje
Postup:
Celer očistíme a
nakrájíme na hranolky, obalíme ve směsi oleje a koření (pořádně, nejlépe
promíchat v nějaké uzavíratelné míse) a dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C na
30 - 40 minut. Během pečení párkrát promícháme.
Na majonézu si
vydlabeme jednu dýni hokkaido (nemusí se loupat) a dáme vařit ve vodě na 15
minut. Poté rozmixujeme už bez vody a necháme lehce vychladnout. Dále přidáme
citrónovou šťávu, olej, sůl, pepř a společně vyšleháme. To je vlastně vše,
majonéza je úplně jednoduchá a hranolkům dodá skvělou chuť. : )
TIP: semínka z dýně
nevyhazujte, ale přidejte je do trouby k hranolkům. Krásně se tam upraží, a pak
s nimi můžete hranolky posypat. Pražená semínka chutnají skvěle, já se po nich
mohla utlouct!
Žádné komentáře:
Okomentovat