Nastala švestková sezóna, a tak vám přináším již druhý recept na jáhelník (švestky jsou pro něj typické). Mám z něj velkou radost, protože jak můžete vidět na fotce, vypadá daleko lépe než ten předchozí. A taky výborně chutná, doporučuji vyzkoušet! :)
Ingredience:
400 g jáhel
cca 1 l mandlového
mléka
5 lžic javorového
sirupu
500 g švestek
2 jablka + 200 g
jablečného pyré
skořice
špetka soli
Postup:
Jáhly spaříme v
horké vodě, abychom se zbavili nahořklé chuti. Poté dáme vařit s mlékem +
špetka soli. Vaříme do zhoustnutí tak, abychom dostali kašovitou směs. Podle
chuti osladíme javorovým sirupem a necháme vychladnout.
Mezitím si
nastrouháme jablka a vypeckujeme švestky. Jablka smícháme s jablečným pyré a
dochutíme skořicí.
Do vymazané zapékací
formy rozprostřeme zhruba polovinu jáhelné kaše. Nahoru poklademe půlky
švestek, na ně rozetřeme jablečnou směs a přidáme druhou vrstvu švestek.
Zakončíme vrstvou ze zbytku jáhelné kaše.
Vložíme do trouby
vyhřáté na 180°C a pečeme 45 minut.
TIP: Pro lepší chuť zkuste do ovocné vrstvy přidat ořechy.
Žádné komentáře:
Okomentovat