Ingredience:
1 dýně Hokaido
1 menší cibule
Řepkový olej
1 mrkev
1 větší brambora
(nemusí být)
200 ml kokosové
smetany
Sůl, pepř, petržel
Na dozdobení -
kokosová smetana, chia a sezamová semínka, petržel
Postup:
Ve větším hrnci na
rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky pokrájenou
mrkev, bramboru a dýni (asi jako jediná dýně se nemusí loupat, slupka změkne
při vaření). Zalijeme vodou a vaříme doměkka cca 30 minut. Poté rozmixujeme ručním mixérem dohladka a přimícháme smetanu. Na závěr dochutíme solí a pepřem a přidáme
natrhané lístky petrželky.
TIP: Na ozdobu
můžete použít různá semínka, já zvolila chia a sezamová, ale zkuste využít i ta
dýňová. Místo abyste semínka z dýně vyhodili, nechte je na chvíli opéct v
troubě a při servírování je do polévky přisypejte. : )
Žádné komentáře:
Okomentovat