sobota 17. září 2016

Apple pie s cizrnou



Ingredience:

Korpus
  • 300 g mletých mandlí
  • 10 datlí

Krém
  • 350 g cizrny (váženo před uvařením)
  • 400 g jablečného pyré (recept ZDE)
  • 1 lžíce skořice
  • Datlový sirup

Posypka
  • 2 větší jablka
  • 1 lžíce kokosového cukru
  • 1 lžíce skořice
  • Drobenka (130 g rozemletých ovesných vloček + 50 g kokosového cukru + 50 g másla/ghí)

Postup:

Korpus - Datle namočíme na 15 min ve vodě, poté rozmixujeme s mandlemi. Směs natlačíme do vymazaného korpusu na cheesecake a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 15 minut. Korpus necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém.

Krém - Uvařenou cizrnu rozmixujeme dohladka společně s jablečným pyré (já ji nejdříve rozmixovala samotnou v mixéru, a pak až přidala jablečné pyré a ještě jednou rozmixovala tyčovým mixérem). Přidáme skořici a pokud se nám zdá krém málo sladký, můžeme dosladit datlovým sirupem. Krém naneseme na vychladlý korpus.

Posypka - K nastrouhaným jablkům přimícháme cukr a skořici. Směs přidáme na vrstvu krému a navrch posypeme drobenkou.

Koláč dáme péct na 180°C na 30 minut a po vypnutí necháme v troubě ještě dojet. Po vychladnutí se do něj můžete s chutí pustit.


Žádné komentáře:

Okomentovat