Ingredience:
Korpus
- 300 g mletých mandlí
- 10 datlí
Krém
- 350 g cizrny (váženo před uvařením)
- 400 g jablečného pyré (recept ZDE)
- 1 lžíce skořice
- Datlový sirup
Posypka
- 2 větší jablka
- 1 lžíce kokosového cukru
- 1 lžíce skořice
- Drobenka (130 g rozemletých ovesných vloček + 50 g kokosového cukru + 50 g másla/ghí)
Postup:
Korpus - Datle
namočíme na 15 min ve vodě, poté rozmixujeme s mandlemi. Směs natlačíme do
vymazaného korpusu na cheesecake a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 15
minut. Korpus necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém.
Krém - Uvařenou
cizrnu rozmixujeme dohladka společně s jablečným pyré (já ji nejdříve
rozmixovala samotnou v mixéru, a pak až přidala jablečné pyré a ještě jednou
rozmixovala tyčovým mixérem). Přidáme skořici a pokud se nám zdá krém málo
sladký, můžeme dosladit datlovým sirupem. Krém naneseme na vychladlý korpus.
Posypka - K
nastrouhaným jablkům přimícháme cukr a skořici. Směs přidáme na vrstvu krému a
navrch posypeme drobenkou.
Koláč dáme péct na
180°C na 30 minut a po vypnutí necháme v troubě ještě dojet. Po vychladnutí se
do něj můžete s chutí pustit.
Žádné komentáře:
Okomentovat