Chleba obalovaný ve vajíčku zná asi každý. Moje mamka ho dělala klasicky se sýrem. Mě ale napadlo tuhle klasiku trochu obměnit, a tak jsem do vajíčka přidala žampiony a výsledek rozhodně stojí za vyzkoušení!!! A jako bonus se vám bude při smažení bytem linout nádherná vůně hub. ;)
Ingredience:
žitný chléb
3 vejce
platíčko žampionů (cca 10 ks)
špetka soli
řepkový olej (ideální na smažení, jelikož se nepřepaluje)
Postup:
Chleba nakrájíme na plátky. Do mísy rozklepneme vajíčka, k nim nastrouháme žampiony, přidáme špetku soli a společně promícháme. Směs namažeme na chleby, které pak opékáme z obou stran na pánvi.
Jako přílohu můžete zvolit nakrájenou zeleninu. :)
Žádné komentáře:
Okomentovat