neděle 5. března 2017

Zimní salát s kešu dresingem

Ingredience:
1 vanička polníčku
1 batáta
200 g cherry rajčátek
150 g kešu ořechů
1 lžíce agáve sirupu (javorového sirupu)
4 lžíce olivového oleje
Sůl
Pepř
Sušená bazalka
Chilli koření
Chia semínka


Postup:
Batátu oloupeme a nakrájíme na větší kostičky, rajčata překrojíme napůl a společně smícháme s olivovým olejem a podle chuti se solí, pepřem a bazalkou. Směs rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby na 180°C na 30 minut.
Dále si připravíme dresing. Kešu ořechy dáme předem min. na 2 hodiny namočit do vody. Poté ořechy vložíme do mixéru a mixujeme zcela do hladka. Přidáme agáve sirup a špetku chilli a ještě krátce promixujeme.

Upečené batáty a rajčata smícháme společně s omytým polníčkem, přidáme kešu dresing, vršek posypeme chia semínky a můžeme podávat.


Žádné komentáře:

Okomentovat