čtvrtek 24. listopadu 2016

Mrkvový cheesecake s kaki




Ingredience:

Korpus
  • 250 g nastrouhané mrkve (mně nevystačila mrkev, tak jsem přistrouhala ještě řepu)
  • 40 g mletých vlašských ořechů
  • 60 g ovesné mouky (mleté ovesné vločky)
  • 50 g změklého másla

Krém
  • 500 g mascarpone
  • 250 g polotučného tvarohu
  • Kokosový cukr

Na dozdobení
  • Kaki
  • Skořice

Mám trochu chudší vrstvu krému, jelikož jsem pracovala ještě s tím, co mi zbyl z výroby dortu :)

Postup:

Z nastrouhané mrkve vymačkáme přebytečnou šťávu a všechny ingredience na korpus zpracujeme dohromady (pokud se neobejdete bez cukru, můžete ještě dosladit medem). Vzniklé těsto natlačíme do vymazané formy.

Vyšleháme mascarpone s tvarohem a kokosovým cukrem (přesnou gramáž cukru nevím, přisypávala jsem podle chuti).

Krém navrstvíme na korpus, ozdobíme na kolečka nakrájeným kaki a dáme péct do trouby na 160° na 45 minut.

Po vytažení z trouby můžeme cheesecake ještě posypat mletou skořicí.


Na závěr jeden tip, jak využít šťávu z mrkve a řepy, kterou jsme vymačkali.

Lze ji využít k obarvení strouhaného kokosu a nahradit jím tak barevnou posypku, co se používá na cukroví (taková ta barevná ,,rýže" plná cukrů a chemie) :D.


Žádné komentáře:

Okomentovat