Ingredience:
Korpus
- 250 g nastrouhané mrkve (mně nevystačila mrkev, tak jsem přistrouhala ještě řepu)
- 40 g mletých vlašských ořechů
- 60 g ovesné mouky (mleté ovesné vločky)
- 50 g změklého másla
Krém
- 500 g mascarpone
- 250 g polotučného tvarohu
- Kokosový cukr
Na dozdobení
- Kaki
- Skořice
Mám trochu chudší vrstvu krému, jelikož jsem pracovala ještě s tím, co mi zbyl z výroby dortu :) |
Postup:
Z nastrouhané mrkve
vymačkáme přebytečnou šťávu a všechny ingredience na korpus zpracujeme
dohromady (pokud se neobejdete bez cukru, můžete ještě dosladit medem). Vzniklé těsto natlačíme do vymazané formy.
Vyšleháme mascarpone
s tvarohem a kokosovým cukrem (přesnou gramáž cukru nevím, přisypávala jsem
podle chuti).
Krém navrstvíme na
korpus, ozdobíme na kolečka nakrájeným kaki a dáme péct do trouby na 160° na 45
minut.
Po vytažení z trouby
můžeme cheesecake ještě posypat mletou skořicí.
Na závěr jeden tip, jak využít šťávu z mrkve a
řepy, kterou jsme vymačkali.
Lze ji využít k
obarvení strouhaného kokosu a nahradit jím tak barevnou posypku, co se používá
na cukroví (taková ta barevná ,,rýže" plná cukrů a chemie) :D.
Žádné komentáře:
Okomentovat