sobota 23. ledna 2016

Jáhelník s banánem a lesním ovocem


Ingredience:

300 g jáhel
3 vejce - žloutky, bílky zvlášť; (psyllium)
2 lžíce sirupu z agáve
60 g třtinového cukru
150 g vlašských ořechů, mandlí (rozinky; může být vše dohromady, nebo si namíchejte, co máte rádi)
2 banány a mraženou lesní směs (pokud chcete tradiční jáhelník, použijte švestky; můžete i jablka; nebo zkuste s ovocem experimentovat)
1 lžička skořice
Špetka soli
Kokosový olej na vymazání (máslo)


Postup:

Jáhly 3x spaříme horkou vodou, abychom se zbavili hořké chuti. Dáme je povařit na 20 minut s 2x větším množstvím osolené vody. Necháme půl hodiny odstát. Mezitím si vymícháme bílky na sníh. Po chvíli přidáváme třtinový cukr a mícháme ještě asi 2 minuty do tuha.

Když nám jáhly trochu vychladnou, přimícháme žloutky (já je nahradila psylliem - smícháme 1 a 1/2 lžičky psyllia se 3 lžícemi vlažné vody a necháme min. 10 minut odstát). Dále přidáme i sirup z agáve, ořechy, skořici a promícháme.

Vymažeme si plech kokosovým olejem a z poloviny těsta vytvoříme na plech první vrstvu. Pokládáme nakrájený banán a mraženou směs lesního ovoce. Přikryjeme druhou vrstvou zbylého těsta a vložíme cca na 1 hodinu do trouby vyhřáté na 160° C.

Žádné komentáře:

Okomentovat