Ingredience:
300 g jáhel
3 vejce - žloutky, bílky zvlášť; (psyllium)
2 lžíce sirupu z agáve
60 g třtinového cukru
150 g vlašských ořechů, mandlí (rozinky; může
být vše dohromady, nebo si namíchejte, co máte rádi)
2 banány a mraženou lesní směs (pokud chcete
tradiční jáhelník, použijte švestky; můžete i jablka; nebo zkuste s ovocem
experimentovat)
1 lžička skořice
Špetka soli
Kokosový olej na vymazání (máslo)
Postup:
Jáhly 3x spaříme
horkou vodou, abychom se zbavili hořké chuti. Dáme je povařit na 20 minut s 2x
větším množstvím osolené vody. Necháme půl hodiny odstát. Mezitím si vymícháme bílky na
sníh. Po chvíli přidáváme třtinový cukr a mícháme ještě asi 2 minuty do tuha.
Když nám jáhly
trochu vychladnou, přimícháme žloutky (já je nahradila psylliem - smícháme 1 a
1/2 lžičky psyllia se 3 lžícemi vlažné vody a necháme min. 10 minut odstát). Dále přidáme i sirup z agáve, ořechy, skořici a promícháme.
Vymažeme si plech
kokosovým olejem a z poloviny těsta vytvoříme na plech první vrstvu. Pokládáme
nakrájený banán a mraženou směs lesního ovoce. Přikryjeme druhou vrstvou
zbylého těsta a vložíme cca na 1 hodinu do trouby vyhřáté na 160° C.
Žádné komentáře:
Okomentovat