středa 2. srpna 2017

Rybízový cheesecake bez cukru

...a taky glutenfree :) Namísto cukru jsem použila javorový sirup a karob. Bála jsem se, že kvůli rybízu bude cheesecake dost kyselý, když tam nedám cukr, ale naopak krásně vynikla chuť sýru Philadelphia s tvarohem. Navíc, pokud jste si odvykli jíst cukr ve větší míře, tak vám ani nebude vadit, že není sladký ...a komu to vadí, tak si tam ten cukr hold přidá. ;)

Jinak tady v Německu nemám kuchyňskou váhu, teda zatím, protože tak nějak pořád zvládám kuchtit bez ní, a tak je recept trochu od oka, měřeno na lžíce.

Jo a vlastně nemám ani kulatou formu na cheesecake, jen hranatou, takže to žádný ,,cake" není, protože není kulatý, ale věřím, že hranatý chutná stejně dobře. :D




Ingredience:
Těsto
  • 5 lžic jáhelné mouky
  • 3 lžíce pohankové mouky
  • 1/4 másla
  • 1 vejce
  • 2 lžičky chia semínek namočených v dvojnásobku vody (nechat namáčet cca 15 minut)
  • 2 lžíce javorového sirupu
* měla jsem v lednici jen jedno vejce, tak jsem musela použít chia semínka

Náplň
  • 500 g tvarohu
  • 350 g sýru Philadelphia
  • 2 lžíce karobu
  • 2 hrsti rybízu

Postup:
Nejprve smícháme obě mouky, přidáme vejce, chia semínka, změklé máslo a javorový sirup a vypracujeme těsto, které namačkáme do vymazané formy.
Na náplň smícháme tvaroh a Philadelphii, směs rozdělíme na 2 poloviny a do jedné poloviny přimícháme karob. Náplně pak vrstvíme na připravený korpus. Nahoru poklademe kuličky rybízu a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C na cca 30 minut.


Žádné komentáře:

Okomentovat