neděle 21. srpna 2016

Cizrnová pizza


Ingredience:

200 g cizrnové mouky
150 ml vody
Špetka soli
Mletý pepř
Italské bylinky - směs koření
Olivový olej
Slunečnicová semínka
Rajčatový protlak
Špenát
Cherry rajčátka
Mozzarella
Jarní cibulka

Postup:

Cizrnovou mouku prosejeme společně se špetkou soli a postupně do ní vmícháme vodu. Vznikne nám řidší těsto, které necháme cca 30 minut odstát (bude mít podobnou konzistenci jako těsto palačinkové). Mezitím si předehřejeme troubu na 180° C.
Po odležení do těsta vmícháme italské bylinky. Na větší pánvi si rozehřejeme olivový olej a těsto na ni vlijeme. Vzniklou placku opékáme z obou stran, jako palačinku. Dáváme pozor, aby se nepřipálila a po chvíli placku přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
Nyní ji potřeme rajčatovým protlakem, poklademe omytý špenát, přidáme nakrájená rajčátka, kousky mozzarelly, cibulku, lehce opepříme a posypeme slunečnicovými semínky. Pizzu pečeme v troubě cca 20 min.

Tato zdravá varianta velmi zasytí, a proto se hodí nejen ke svačině, ale i jako hlavní chod.

Žádné komentáře:

Okomentovat